Juf Hennie Hageman en haar echtgenoot worden door de leerlingen van huis gehaald.
Juf Hennie Hageman en haar echtgenoot worden door de leerlingen van huis gehaald.

Juf Hennie neemt na 44 jaar afscheid in Ten Post

Algemeen

TEN POST - CBS De Wieken in Ten Post heeft juf Hennie Hageman uitgezwaaid. Na 44,5 jaar voor de klas te hebben gestaan, nam ze donderdag op feestelijke wijze afscheid.

Hennie Hageman startte haar onderwijsloopbaan in 1977. Ze begon op de lagere school in Ten Post, de School met de Bijbel. Later werd dit christelijke basisschool De Schalm en tegenwoordig is het CBS De Wieken. Nu gaat ze met pensioen.

Het was donderdag een muzikale afscheidsdag. Eerst werd de juf van huis in Ten Post opgehaald met een potten-en-pannen-optocht van leerlingen. In de gymzaal aangekomen stond haar een drum-workshop te wachten. De kinderen deden de workshop in drie groepen, maar de nog altijd vitale en enthousiaste juf deed alle drie de rondes vol overgave mee.

Hierna was er een kleine afscheidsreceptie voor genodigden op school. Met mooie woorden werd juf Hennie geprezen om haar kennis en ervaring en haar betrokkenheid bij de school en de leerlingen. Omdat niet alle ouders, oud-ouders, oud-collega’s en oud-leerlingen persoonlijk afscheid van haar konden nemen, kreeg ze een grote tas vol post mee naar huis. Na haar loopbaan van ruim 44 jaar, draaide zij aan het einde van de dag zelf de deur voor de laatste maal op slot.