Afbeelding

Weer wandelen met WSV Spirit

Algemeen

DELFZIJL - Na twee jaren van afgelastingen en een verplaatsing is het bestuur van de wandelsportvereniging Spirit uit Delfzijl momenteel druk met de voorbereidende werkzaamheden voor een drietal wandelevenementen die, normaal gesproken, dit jaar weer doorgang kunnen vinden.

Op zaterdag 14 mei organiseert Spirit vanuit sporthal De Ringen de 75e Spirittocht. Deelnemers kunnen op deze dag de afstanden 5, 10, 15, 25, 30 en 40 kilometer wandelen. Inschrijven kan op 14 mei vanaf 7.30 uur in de instructiezaal van de sporthal De Ringen in Delfzijl-west.

Pinksterfeesten

Op pinksterzondagmorgen 5 juni organiseert Spirit in het kader van de Pinksterfeesten in Delfzijl de 29e Pinkster Zeedijk Wandeltocht vanaf het Eemshotel in Delfzijl. 

Van hieruit wordt men om 7.00 uur met een touringcar naar de dijk nabij de Eemscentrale in de Eemshaven gebracht, van waaruit de wandelaars teruglopen over of onder langs de dijk naar het Eemshotel. Hier kan men al dan niet gebruik maken van een pinksterontbijt als afsluiting van deze 12 kilometer lange wandeltocht.

Om deel te kunnen nemen aan deze tocht dient men zich aan te melden via email wsvspirit@gmail.com. Dat kan vanaf 1 mei. 

Avondvierdaagse

Van maandag 20 tot en met donderdag 23 juni organiseert Spirit voor de 72e maal de Avondvierdaagse wandeltochten. Hierbij kan gewandeld worden op de 5, 10 en 15 kilometer-afstand. Het geheel wordt georganiseerd vanuit de sporthal De Ringen in Delfzijl-west. De voorinschrijving start op 1 mei via internet, terwijl er op woensdagmiddag 15 juni van 15.00 tot 17.00 uur ook ingeschreven kan worden in de kantine van de sporthal De Ringen. Tenslotte is er op de eerste wandelavond nog de mogelijkheid om zich in te schrijven.

De Avondvierdaagse zal op donderdagavond 23 juni weer worden afgesloten met een feestelijke intocht vanuit het Borgshof in Farmsum naar het sportpark Centrum in Delfzijl-west, onder begeleiding van een viertal muziekkorpsen. Bij de laatste editie van dit wandelfestijn liepen zo’n 1700 deelnemers mee.

Voor verdere informatie over de drie wandelevenementen kan men terecht website www.wsvspirit.nl