Sfeerbeeld van een eerdere versie van BorgSfeer.
Sfeerbeeld van een eerdere versie van BorgSfeer.

Fotowedstrijd Festival BorgSfeer 2022

Algemeen

BORGSWEER - Festival BorgSfeer in Borgsweer organiseert een fotowedstrijd waarbij een fotoreis naar Ameland valt te winnen.

Festival BorgSfeer is een tweejaarlijks cultureel festival in Borgsweer met veel muziek, theater, kunst, kinderactiviteiten en foodtrucks. Dit jaar vindt het plaats op zaterdag 18 juni.

Voor de promotiecampagne van het festival daagt de organisatie van BorgSfeer hobbyfotografen uit om een bijzondere en creatieve foto in te sturen. Festival BorgSfeer 2022 staat in het teken van het wad. En dan gaat het om het stukje wad om de hoek van Borgsweer.

Borgsweer ligt aan de rand van de industrie, maar de andere kant grenst aan de Eems dat onderdeel uitmaakt van het Waddengebied. Foto’s zijn er genoeg van het natuurschoon aan die kant. Maar BorgSfeer wil meer. Hobbyfotografen worden gevraagd die ene mooie foto in te sturen, zoals de foto van het Waddengebied met de menselijkheid van de Festivalsfeer. De organisatie hoopt dat ze verrast gaat worden met dat ene creatieve en bijzondere plaatje.

De foto wordt beoordeeld door de organisatie zelf. Er wordt gekeken naar creativiteit, sfeer en of het voldoende lokaal wad uitstraalt, zodat het goed te gebruiken is in de promotiecampagne.

Fotoreis

Degene die de mooiste foto instuurt gaat met Fotografie-reizen.nl 3 dagen naar Ameland om daar een ander stukje wad op de gevoelige plaat vast te leggen. Van noordelijke professionele fotografen worden de kneepjes van het vak geleerd. De prijs wordt aangeboden door Fotografie-reizen.nl uit Delfzijl. Natuurlijk wordt de winnende foto gebruikt op onder andere de website en in de verdere promotie van BorgSfeer.

Technische details

Foto’s kunnen ingestuurd worden voor 15 april naar borgsfeer@hotmail.com. De winnende foto wordt groot afgedrukt. Daarom moet het origineel een hoge resolutie hebben. Met een smartphone gaat dat in de meeste gevallen niet lukken.

Voor meer informatie kan men terecht op de website van BorgSfeer.