De formatie JazzWhat.
De formatie JazzWhat.

Expositie met muziek van JazzWhat in Hellum

Algemeen

HELLUM -  In Kunst- en cultuurhuis De Ent in Hellum is vanaf zondag een expositie te zien van kunstenaars van Het Beleveniscollectief en De Draad. 

Zij tonen een veelheid van kunstzinnige opvattingen in beeld en vorm. De expositie toont eveneens werk van enkele onlangs overleden kunstenaars die nauw verbonden waren aan beide collectieven.
De expositie is iedere zondag geopend van 14:00 tot 17:00 uur. De expositie duurt vervolgens tot eind juni.

JazzWhat

Zondag speelt ter opluistering van de expositie de jazzformatie JazzWhat in De Ent. JazzWhat is een Drents-Groningse jazzformatie die zich toelegt op het spelen van jazz-standards uit het Great American Songbook. Het repertoire omvat nummers van onder anderen Billie Holiday, Cole Porter, Horace Silver, Stan Getz, Antonio Carlos Jobim en Oliver Nelson.

Eigentijdse uitvoering

JazzWhat brengt door een moderne en eigentijdse uitvoering van het repertoire een hommage aan deze nog steeds populaire jazz stijl.
De band bestaat uit Tatjana Schut (zang), Rien Hof (saxofoon), Jan Roemeling (bas), Harry Bolland (drums), Frank Greven (gitaar) en Rob Onck (gitaar)
De band bestaat sinds 2016 en heeft sindsdien wisselende bezettingen gekend. Enkele bandleden zijn al veel langer actief in diverse jazz- en popbandjes op de noordelijke podia.
Het optreden begint om 14.00 uur.


JazzWhat is op Facebook te vinden: https://www.facebook.com/jazzwhatband/        

Kunst- en cultuurhuis De Ent is gevestigd aan het Bovenpad 13 nabij de Walfriduskerk in Hellum.
De entree is vrij. Zie ook: https://www.facebook.com/dedraad.nl