Theater na de Dam vorig jaar in Delfzijl met vanaf links Jens Hooites, Nienke Pettinga en Riëlle van den Berg. Foto: Bert Olivier.
Theater na de Dam vorig jaar in Delfzijl met vanaf links Jens Hooites, Nienke Pettinga en Riëlle van den Berg. Foto: Bert Olivier.

Jongeren gezocht voor Theater na de Dam Eemsdelta

Algemeen

EEMSDELTA - Theater na de Dam Eemsdelta is op zoek naar jongeren die in een voorstelling willen spelen.  Gezocht worden kandidaten die een verhaal kunnen vertellen, spelen, muziek maken of dichten en interesse hebben om de geschiedenis in te duiken.

Jongeren uit Eemsdelta gaan zich verdiepen in de geschiedenis van Eemsdelta ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Dit alles vindt plaats onder leiding van theatermaker Tim van der Molen. Zij spreken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling met als werktitel ‘En de buurman draagt het pak van mijn vader...’.  Deze voorstelling zal op 4 en 5 mei gespeeld worden op Landgoed DeCamping in ’t Zandt.

Wat gebeurt er als je thuiskomt na een traumatische gebeurtenis -zoals een oorlog - in een nieuwe wereld die nog veel op de oude lijkt? Zo kwamen veel joodse mensen na de Tweede Wereldoorlog thuis en zagen dat er andere mensen in hun huizen woonden. Hoe bouw je vandaag de dag samen aan een hoopvolle toekomst? Die vraag is nu misschien wel belangrijker dan ooit.

Oproep

Wie tussen de 15 en 20 jaar oud is en zin heeft om mee te doen kan in ‘t Zandt terecht op Landgoed DeCamping. Daar zal op 10, 17, en 24 april en van 29 april tot en met 5 mei gerepeteerd worden. Als vervoer lastig is, wordt meegedacht aan een oplossing. Aanmelden kan via www.via-ivak.nl of per mail naar cultuurgastjes@ivak.net.

Tijdens deze dertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 38 projecten door heel Nederland zich in om ook dit jaar 4 & 5 mei van extra betekenis te voorzien. Van Sittard tot Eemsdelta en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Deze Eemsdelta-editie is een samenwerking met vooropleiding theater De Noorderlingen en het Noord Nederlands Toneel via IVAK.