Afbeelding

Opening kantoor Zonnedorpen in Zijldijk

Algemeen

ZIJLDIJK - Wethouder Meindert Joostens van de gemeente Eemsdelta zal zaterdag 23 april tijdens open dag officieel het kantoor van Zonnedorpen in Zijldijk openen.

Dat zal die dag rond 10.45 uur plaatsvinden bij het kantoor van de energiecoöperatie Zonnedorpen aan de Fivelweg 49 a in Zijldijk. De open dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur. 

Iedereen die woont in de dorpen en het buitengebied rond Garsthuizen/ Startenhuizen, Godlinze, Zeerijp, Zijldijk, Leermens, ’t Zandt en andere geïnteresseerden zijn uitgenodigd voor deze open dag. 

Onder het genot van een kop thee of koffie kunnen bezoekers in gesprek met de medewerkers van Zonnedorpen. 

Bosman Advies, Durocan, Suwotec, RIW techniek, Deelslee en de Groene Fiscalist zijn aanwezig om hun producten te laten zien en vragen te beantwoorden. In het kantoor van Zonnedorpen kunnen warmtepompen en andere materialen om een huis te verduurzamen bekeken worden. Ook voor kinderen is er genoeg te doen.

Aardgasvrij

De energiecoöperatie Zonnedorpen ondersteunt onder andere de bewoners in haar werkgebied met het verduurzamen en aardgasvrij maken van hun woningen. Sinds januari 2022 werkt de projectgroep Zonnedorpen Aardgasvrij vanaf hun kantoor in Zijldijk. 


Voor meer informatie zie zonnedorpen.nl