De Jacobuskerk in Zeerijp is een van de speellocaties.
De Jacobuskerk in Zeerijp is een van de speellocaties.

Voorstelling ‘Ik ben De Ander’ in Lopster kerken

Algemeen

EEMSDELTA – In het kader van de 4-5 mei herdenking wordt de komende tijd in vier kerken in de voormalige gemeente Loppersum de voorstelling ‘Ik Ben De Ander’ gespeeld. ‘Vrijheid in verbondenheid’ is de ondertitel van het culturele programma.

Het publiek kan kijken en luisteren naar voordrachten door André van den Bor en Bert Kremer. Laatstgenoemde zal ook zingen en gitaarspelen. Gezongen wordt er verder door Reina Zijlstra. Willem Jan Stuut is verantwoordelijk voor de pianoklanken. De voorstelling duurt ongeveer vijf kwartier en bevat geen pauze.

Bert Kremer schreef liederen over oorlog, herdenken, reflectie, troost en hoop. Deze liederen vormen de basis van de voorstelling en ze worden afgewisseld met poëzie en voordrachtskunst. Geput hiervoor is onder andere uit speeches van Churchill en Mandela. Tekstfragmenten van onder andere Frank Boeijen, Rainer Maria Rilke en Henriette Roland Holst zijn ook verwerkt in ‘Ik Ben De Ander’.

De voorstelling wordt gespeeld op zondag 24 april vanaf 15.00 uur in de Donatuskerk in Leermens, vrijdag 29 april vanaf 19.30 uur in de Petrus en Pauluskerk in Loppersum, zondag 1 mei vanaf 15.00 uur in de Mariakerk in Oosterwijtwerd en woensdag 4 mei vanaf 20.15 uur in de Jacobuskerk in Zeerijp.

Bezoekers hebben gratis toegang. Na afloop kan er wel een vrijwillige bijdrage gegeven worden. De bijdrage is bestemd voor het Rode Kruis. Meer informatie is te vinden op www.kerkalspodium.nl/nl/activiteiten