Het Wad'nWereldorkest.
Het Wad'nWereldorkest.

Benefietmiddag voor Oekraïne in Hellum

Algemeen

HELLUM - In Hellum wordt zondagmiddag een muzikale benefietmiddag gehouden voor Oekraïne. In kunst- en cultuurhuis De Ent, de Walfriduskerk en dorpshuis Tonegido treedt een keur van artiesten belangeloos op.

Er is muziek van het 25 personen sterke Wad’nWereldorkest, Paris-Hellum, Tineke Rouw, duo Ginger, Dennis and the Dino’s, KontraBande,  Alewijn, André and Friends, duo Scotish Songs, het Syerdeberth Koor en de organist van de Walfriduskerk.

Ook is er een verloting voor het goede doel. Beeldend kunstenaar Bert Dolfing zaagt ter plekke met zijn motorkettingzaag een houten kunstwerk dat aan het eind van de middag verloot zal worden.

Er worden voor 10 euro per persoon passepartouts verkocht in De Ent en in de Walfriduskerk. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis naar binnen. De opening is om 13.00 uur in De Ent. Het muzikale programma duurt tot ongeveer 17.00 uur.

De vluchtelingen uit Oekraïne die nu in de omliggende dorpen wonen, zijn de eregasten. De organisatie is in handen van de Helmster Klokkeluiders, Dorpsbelangen Hellum, kunstenaarscollectief stichting De Draad en het Beleveniscollectief.