Afbeelding

Vijfde 6-Dorpentocht door oude gemeente Bierum

Algemeen

BIERUM - In Bierum staat op 7 mei weer de 6-Dorpentocht op het programma. De fiets- en wandeltocht door de oude gemeente Bierum wordt voor de vijfde keer gehouden.

De 6-Dorpentocht is altijd op de eerste zaterdag van mei. Deze recreatieve tocht gaat van dorpshuis naar dorpshuis in Bierum, Spijk, Losdorp, Godlinze, Krewerd en Holwierde. Vrijwilligers bieden hier versnaperingen aan. Deelnemers aan de tocht kunnen bij al deze dorpshuizen starten, behalve in Spijk. Daar is de kerk op ‘t Loug het vertrekpunt. 

De wandelaars kunnen vanaf 10.00 uur vertrekken voor een tocht van ongeveer 19 kilometer. Voor fietsers is de start vanaf 11.00 uur voor een rit van ongeveer 30 kilometer. Aan de hand van een routebeschrijving en pijlen bezoeken de deelnemers ook de kerken van elk dorp, die open zijn voor bezichtiging. Daar liggen ook vragen klaar die men kan beantwoorden om aan het eind van de rit mee te dingen naar ‘een lekker prijsje’. De winnaars worden om 16.00 uur bij de finish bekend gemaakt. 

Deelname is gratis en voor eigen risico. In de Johanneskerk in Losdorp is tijdens de 6- Dorpentocht van 10.30 tot 15.30 uur live muziek te horen.