Sopraan Elisabeth Hetherington.
Sopraan Elisabeth Hetherington.

Muziek Henry Purcell in kerk van Garmerwolde

Algemeen

GARMERWOLDE - In de dorpskerk van Garmerwolde zijn zondag 5 juni werken te horen van Henry Purcell. Ze worden uitgevoerd door Sopraan Elisabeth Hetherington met begeleiding van Regina Albanez (theorbe en luit) en Maaike Boekholt (viola da gamba).

Het concert draagt de naam ‘The food of love’. Volgens de musici heeft de muziek van Purcell namelijk alles in huis voor hart en ziel. Deze meester van de barok heeft ondanks zijn korte leven (36 jaar) het hele spectrum van menselijke emoties en gevoelens in zijn muziek gebruikt. Angst en eenzaamheid in ‘Music for a While’, hoop en verbondenheid in ‘If Music be the Food of Love’. Maar ook het humoristische ‘One Charming Night’ en het Schotse lied ‘t Was within a furlong of Edinborough town’ zijn van Purcell.

Het programma wordt aangevuld met Engelse instrumentale muziek van John Dowland en Tobias Hume, gespeeld op theorbe en viola da gamba en wordt door de drie musici omlijst met poëtische en humoristische verhaaltjes.

Het concert in Garmerwolde begint om 15.00 uur. De toegang is niet gratis. Meer informatie is te vinden op www.musicaantiquanova.nl.

Maaike Boekholt en Regina Albanez.