Anneke Knip van GroenLinks Eemsdelta (foto GroenLinks).
Anneke Knip van GroenLinks Eemsdelta (foto GroenLinks).

Anneke Knip (GroenLinks) stapt uit gemeenteraad Eemsdelta

Algemeen

EEMSDELTA - Anneke Knip, fractievoorzitter van GroenLinks Eemsdelta, legt haar raadslidmaatschap neer. Ze treedt in dienst van de gemeente Eemsdelta als vluchtelingencoördinator bij de opvanglocaties in Bierum en Wagenborgen. 

De afgelopen maanden heeft Knip zich in haar vrije tijd volop ingezet voor de Oekraïense vluchtelingen die naar Noord-Groningen zijn gekomen. Samen met anderen heeft ze de stichting Groningen Helpt Oekraïne opgericht en was ze vanaf dag één betrokken bij de opvang en ondersteuning van deze mensen. ,,Een flinke klus, met elke dag een glimlach en soms een traan vanwege de schrijnende verhalen’’, aldus de GroenLinks-politica.

Vanwege haar inzet heeft Knip nu een baan als coördinator aangeboden gekregen door de gemeente Eemsdelta.  ,,Omdat haar hart hier ligt en dit een kans is die - hopelijk - nooit weer voorbij zal komen, heeft ze ja gezegd tegen deze baan’’, aldus de mededeling van GroenLinks Eemsdelta.

Het in dienst treden bij de gemeente Eemsdelta betekent wel dat Anneke Knip afscheid moet nemen van het raadswerk. Ze blijft wel betrokken bij GroenLinks en heeft de intentie terug te keren in de politie nadat dit project afgelopen is.

Fractie-assistent Luut van der Kooi neemt het werk in de fractie over. Cindy Looyé-Sinnema wordt fractievoorzitter en Rivke Leenders ondersteunt hen als fractie-assistent.