Met het lostrekken van een lint werd het officiële startsein voor de feestdag gegeven (foto Ernst Brederveld).
Met het lostrekken van een lint werd het officiële startsein voor de feestdag gegeven (foto Ernst Brederveld).

Feestelijke opening Kindcentrum ‘t Maar in Spijk

Algemeen

SPIJK - In Spijk is woensdag kindcentrum ‘t Maar feestelijk geopend. De school is al in oktober 2020 in gebruik, maar door het coronavirus moest de officiële opening worden uitgesteld.

De dag begon met alle kinderen en ouders op het schoolplein, waar door middel van het lostrekken van een lint de feestdag werd gestart. Alle kinderen zongen hierbij het schoollied. 

De kinderen hadden ook een voorstelling ingestudeerd, waarbij iedere groep een scene voor z’n rekening nam. Het stuk werd opgevoerd voor de ouders. Het decor en de materialen zijn door de kinderen zelf gemaakt. 

Verder werd in de groepen voorgelezen aan de peuters en hun ouders. ‘s Avonds was het nieuwe, aardbevingsbestendige kindcentrum open voor alle belangstellenden. Het gebouw biedt onderdak aan basisschool ‘t Maar, Kids2b en de bibliotheek.

Wethouder Jan Menninga was namens de gemeente aanwezig. ,,Door het coronavirus kon er lange tijd geen officiële opening plaatsvinden. Fijn dat dit vandaag wel is gebeurd. Nu hebben ouders, omwonenden en andere geïnteresseerden ook in Spijk kunnen zien dat hier een prachtig nieuw kindcentrum staat”, zo liet hij weten.