Oud-Lopster Bart Hol heeft zich goed voorbereid op de Special Olympics Pre Games.
Oud-Lopster Bart Hol heeft zich goed voorbereid op de Special Olympics Pre Games.

Bart Hol geselecteerd voor zwemteam Special Olympics Pre Games

Algemeen

LOPPERSUM - De oud-Lopster zwemmer Bart Hol van ‘De Brug’ Veendam vertegenwoordigt Nederland tijdens de Special Olympics Pre Games Berlijn 2022.

Samen met drie andere zwemmers maakt Hol deel uit van het Special Olympics Nederlandse zwemteam. Behalve het zwemteam gaat ook een dames voetbalteam mee naar Berlijn. Met Head of Delegations, Marcel van Galen, één staflid en 5 coaches, waaronder Patricia Lammerts van De Brug Veendam, vormen ze Team NL.

In de afgelopen periode heeft Hol veel getraind, zowel in het open water in de omgeving van Veendam, in zwembad Tropiqua te Veendam en in het Zoutwaterbad K.P. Zijl in Loppersum. Behalve zwemtrainingen deed Hol ook aan verschillende andere sporten waaronder fitness, wandelen, fietsen en hardlopen om zich voor te bereiden. Het zorgt voor een opperbeste stemming bij Hol. “Ik heb er echt zin in, gaaf!”, vertelt de topsporter. “Sporten met en tegen sporters van over de hele wereld en nieuwe dingen ervaren.” Ook kijkt hij uit naar de openingsceremonie. “Dat is best wel spannend. Binnen komen lopen in een groot stadion en met veel publiek. Echt even een wow-gevoel!”

De Special Olympics Berlin 2022 worden van 18 tot en met 24 juni gehouden. Dit zijn de testgames voor de Special Olympics Summer World Games die in 2023 gehouden worden in Berlijn. Deze zomer strijden 5.000 sporters met een verstandelijke beperking uit Duitsland en 21 andere landen tegen elkaar in Berlijn tijdens de ‘generale repetitie’ voor de World Games. Samen met 2.000 coaches en begeleiders, 3.500 vrijwilligers en 600 officials zijn deze Special Olympics het grootste sportevenement van Duitsland in 2022.

Hol komt tijdens deze spelen uit op de 1500 meter open water zwemmen en de 4 x 50 meter vrije slag (estafette).