Koordirigent Peter Dijkstra.
Koordirigent Peter Dijkstra.

Luthers Bach Ensemble brengt ‘Saul’ in Nicolaikerk

Algemeen

APPINGEDAM - Het Luthers Bach Ensemble voert zaterdag 29 oktober oratorium ‘Saul’ uit in de Nicolaikerk in Appingedam. Het concert onder leiding van dirigent Peter Dijkstra begint om 20.00 uur.

Oratorium ‘Saul’ is gecomponeerd door Georg Frideric Handel en gaat over de opkomst en ondergang van koning Saul, een bekend bijbels verhaal. Saul is jaloers op de militaire successen van de harp spelende David. Jonathan, de zoon van de koning, helpt David diverse malen te ontsnappen wanneer Saul het voorzien heeft op zijn leven. 

Peter Dijkstra, inmiddels internationaal gelauwerd als koordirigent, studeerde aan de conservatoria van Den Haag, Köln en Stockholm en behaalde zijn diploma´s summa cum laude met onderscheiding. Sinds september 2015 is hij chef-dirigent van het Nederlands Kamerkoor en hij is onder meer artistiek leider van het Chor des Bayerischen Rundfunks.

Het Luthers Bach Ensemble, speciaal voor de gelegenheid uitgebreid naar Engelse standaard, wordt in dit oratorium bijgestaan door zes vocale solisten. Dit zijn Viola Blache (sopraan), Kristen Witmer (sopraan), Robert Kuizenga (countertenor), Benedict Hymas (tenor), Twan van der Wolde (tenor) en Drew Santini (bariton).

Meer informatie is te vinden op www.luthersbachensemble.nl.