Pieter van der Zweep.
Pieter van der Zweep.

Jubileumconcert DSHO met Pieter van der Zweep

Algemeen

DELFZIJL - Het Damster Stedelijk Harmonie Orkest (DSHO) geeft zondag 20 november een verlaat jubileumconcert in De Molenberg in Delfzijl. Daarvoor wordt samengewerkt met de Delfzijlster zanger Pieter van der Zweep.

Op zondag 20 november geeft DSHO, onder leiding van dirigent Martijn Oostra, een jubileumconcert. Dit doet zij in samenwerking met de Delfzijlster zanger Pieter van der Zweep. Pieter is 

Van der Zweep is onder andere bekend door zijn deelname aan het televisieprogramma The Voice of Holland in 2017. Inmiddels heeft hij een album uitgebracht en is hij een bekende naam geworden in de Nederlandse muziekwereld. Hij heeft meerdere singles op zijn naam staan.

Het Damster Stedelijk Harmonie Orkest is opgericht op 11 januari 1890 en vierde dus in 2020 haar 130-jarig bestaan. Door de coronapandemie konden de feestelijke activiteiten dat jaar echter niet door gaan. Ook het concert met Pieter van der Zweep viel in het water. Ook in 2021 was het nog niet mogelijk om het concert door te laten gaan. Op 20 november is wel zover. De muzikanten hebben laten weten dat zij ontzettend veel zin hebben om weer voor publiek te spelen.

Naast Van der Zweep werkt ook het leerlingenorkest van DSHO, NeXt Generation, mee aan het jubileumconcert. NeXt Generation staat onder leiding van Gerwin van der Leij.  DSHO zelf staat onder leiding van dirigent Martijn Oostra.

Het concert begint om 14.30 uur. Meer informatie is te vinden op www.demolenberg.nl.