Afbeelding

Kerstnachtdiensten in Appingedam

Algemeen

APPINGEDAM - Ook in Appingedam worden zaterdag weer de traditionele kerstnachtdiensten gehouden. Deze vinden plaats in de Nicolaikerk aan de Wijkstraat 32 en de gereformeerde kerk aan de Dijkstraat 73. 

In de Nicolaikerk vindt een klassieke dienst plaats met medewerking van Fanfarekorps Juliana uit Hoogezand en organist Wouter Schep. Voorganger is dominee Ineke Wolters. In de gereformeerde kerk is een dienst met medewerking van een combo onder leiding van Harry Messchendorp en organist Ties Wildeboer. Voorgangers zijn dominee Nico Dijksterhuis en Henk Noordhuis. Thema in beide diensten is ‘Licht in donkere tijden’.

De diensten worden georganiseerd door de samenwerkende kerken van Appingedam en Tjamsweer. Dit zijn de Protestantse Gemeente Appingedam, Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Appingedam, Hervormde Gemeente Tjamsweer en de Baptistengemeente Appingedam.

Beide diensten beginnen om 21.30 uur. Vanaf 21.15 uur is er al samenzang van bekende kerstliederen. Na afloop komt iedereen samen op het plein voor de Nicolaikerk en wordt nog een aantal kerstliederen gezongen met begeleiding van Fanfarekorps Juliana. Er is dan glühwein en warme chocolademelk verkrijgbaar.