Het huwelijksaanzoek tijdens het NK Twirl liep goed af.
Het huwelijksaanzoek tijdens het NK Twirl liep goed af.

Showteam Revolution zorgt voor verrassing op NK Twirl

Algemeen

ALMERE - Showteam Revolution uit Delfzijl is verrassend voor de dag gekomen op het NK Twirl, onder andere door een huwelijksaanzoek. De wedstrijden vonden zaterdag en zondag plaats in Almere.

Tijdens het ochtendprogramma kwam het B-team in actie, evenals de solisten Elise Oost en Janieke Knez. Op het onderdeel 1 baton wist Knez het hoogste aantal punten in de wacht te slepen en dat leverde haar een gouden medaille en de nationale titel op. Het B-team scoorde een 4e plek.

Voordat het middagprogramma van start ging, werd onder het toeziend oog van honderden sporters en supporters één van de Revolution-coaches, Brenda van der Broek, door haar vriend Erwin Lalkens ten huwelijk gevraagd. Op de wedstrijdvloer omringd door haar leden en medecoach en tevens zus Janieke zei ze volmondig ‘ja’. Ook haar ouders waren getuige van deze feestelijke verrassing. 

’s Middags stond er nog een optreden van het A-team en het duo Sara en Selin van der Veen op het programma. Het duo werd 8e, maar het A-team moest een tegenslag incasseren. Hoewel ze zich tijdens de bondskampioenschappen voor dit NK hadden geplaatst met een team van negen deelnemers, hoorden ze na de prijsuitreiking dat een team moest bestaan uit minimaal tien deelnemers. Ze werden daarom gediskwalificeerd. Navraag door beide coaches bij de jury leverde duidelijkheid op en de mededeling dat het team anders met 81,3 punten op de 3e plaats zou zijn geëindigd. De vereniging zegt ‘trots’ terug te kijken op ‘een sportieve en fantastische dag’. ,,We stonden er toch maar weer”, aldus de trainsters.