Janny Volmer.
Janny Volmer.

Fractie Janny Volmer polst inwoners over Molenberg

Algemeen

DELFZIJL - Janny Volmer en haar fractiemedewerkers gaan zaterdag 18 maart in gesprek met inwoners van Eemsdelta over de toekomst van theater de Molenberg. De bijeenkomst vindt plaats in zaal de Schans van het theater in Delfzijl en begint om 15.00 uur.

Janny Volmer: ,,Mijn fractie is ontevreden over het besluit dat de plannen rondom theater de Molenberg ‘terug naar de tekentafel’ gaan. Wij vinden dat er onvoldoende is onderzocht of er nog aanvullende financiële middelen kunnen worden aangeboord. Dan kun je denken aan bijvoorbeeld extra NPG-gelden en een provinciale bijdrage. Verder zijn het personeel van de Molenberg, maar vooral ook inwoners, niet meegenomen in de ontwikkelingen. Dit laatste is helaas een gelopen race, maar het is nog niet te laat om inwoners te vragen waar een nieuw theater moet komen en of dit theater ook aan grote producties, zoals van bijvoorbeeld Bert Visscher en Jochem Myjer, een podium moet kunnen bieden. We gaan hier aan de hand van stellingen met elkaar over in gesprek.’’

De bijeenkomst wordt afgetrapt door Henk Lameijer die in het kort het ‘historisch perspectief van de Molenberg’ zal schetsen. 

Tijdens deze bijeenkomst zal ook aandacht worden besteed aan het onderwerp veiligheid. Dit is een belangrijk thema voor Fractie Janny Volmer. Roelien de Jonge, relatiebeheerder bij Burgernet Noord-Nederland, is aanwezig om het belang van de door Burgernet ontwikkelde app onder de aandacht te brengen. Zij kan ook helpen bij het installeren van de app.

Er wordt informeel afgesloten met een hapje en een drankje. Zie ook de advertentie in deze krant.