In het bijzijn van de leerlingen en hun ouders wordt de naam onthuld.
In het bijzijn van de leerlingen en hun ouders wordt de naam onthuld.

Gezamenlijke klas Jan Ligthart en De Citer heet ‘Explora’

Algemeen

APPINGEDAM - Obs Jan Ligthart en cbs De Citer in Appingedam hebben hun gezamenlijke klas de naam Explora gegeven. In deze klas zitten leerlingen die meer uitdaging nodig hebben of behoefte hebben aan leerstof die hun creatieve denkvermogen aanspreekt.

De Explora-klas is ingericht voor alle jaargroepen, dus van groep 1 tot en met 8. Elke dinsdag komen de leerlingen bij elkaar in drie groepen en werken ze aan allerlei projecten en opdrachten. Deze opdrachten zijn uitdagend, doen een beroep op hun creativiteit en ze leren hierbij hoe ze moeilijke taken tot een goed eind kunnen brengen. Het leren doorzetten, fouten durven maken en om hulp vragen komen hierbij aan bod. Elke groep wordt begeleid door zowel een leerkracht van de Jan Ligthart als van De Citer. 

De gezamenlijk klas bestaat al sinds het begin van dit schooljaar, maar had nog steeds geen naam gekregen. De leerlingen, leerkrachten en ouders hebben allerlei namen bedacht. Vorige week was de schoolleiding eruit en werd de naam onthuld in het bijzijn van de leerlingen en ouders. De leerlingen van de groepen 1 en 2 hadden een mooi bord gemaakt met daarop de naam Explora. 

De naam verwijst naar het feit dat de kinderen in de klas willen ontdekken en onderzoeken. Dit is een belangrijk element bij het leren. De leerlingen ontdekken ook veel over zichzelf, met name waar hun sterke punten liggen en waar ze nog aan  moeten werken.