De baptistenkerk aan het Johan van den Kornputplein in Delfzijl.
De baptistenkerk aan het Johan van den Kornputplein in Delfzijl.

Baptistengemeente Havenlicht Delfzijl viert 100-jarig bestaan

Algemeen

DELFZIJL - De baptistengemeente Havenlicht Delfzijl viert van 19 tot en met 23 april het 100-jarig bestaan. De vieringen beginnen met het planten van een boom aan de gracht tegenover de Baptistenkerk aan het Johan van den Kornputplein.

De boom wordt door de baptisten aangeboden aan de gemeente Eemsdelta. Burgemeester Ben Visser zal het groene cadeau woensdag 19 april officieel aanvaarden. 

Donderdag 20 april is er vanaf 15.00 uur een herdenkingsdienst waarin de geschiedenis van 100 jaar baptisme in Delfzijl belicht wordt. Er worden met een beamer beelden vertoond. Verder verleent het Christelijk Mannenkoor Appingedam medewerking. 

Zaterdag 22 april richten de festiviteiten zich vooral op kinderen en tieners. Bij de kerk staan een luchtkussen en een stormbaan waarop zij zich kunnen uitleven. Ook kunnen er oud-Hollandse spellen gespeeld worden. ‘s Middags zijn er workshops. Daarnaast zijn er verkoopkramen waarop diverse zaken worden verkocht. De opbrengst gaat naar een goed doel. Voor de kinderen is er gratis ranja en voor de ouders koffie met wat lekkers. Dit alles vindt plaats tussen 11.00 en 16.00 uur. 

‘s Avonds is er een tienerfeestdienst met medewerking van de landelijke bekende band LEV. De aanvang is 20.00 uur. Ook ouderen zijn welkom. 

Zondag 23 april wordt afgesloten met een grote dankdienst met zang, muziek en een projectkoor. De aanvang is 9.30 uur. Aansluitend volgt een liefdemaal in de vorm van een lopend buffet en is er een expositie te zien over 100 jaar baptisme in Delfzijl. Belangstellenden zijn welkom.