Het onderkomen van Winparts in Winneweer (foto Winparts).
Het onderkomen van Winparts in Winneweer (foto Winparts).

Auto-onderdelenhandel Winparts vertrekt uit Winneweer

Algemeen

WINNEWEER - Auto-onderdelenhandel Winparts vertrekt uit Winneweer. Moederbedrijf Alliance Automotive Group Benelux wil het bedrijven verhuizen naar Ede, waar ook het hoofdkantoor is gevestigd. 

Aanleiding voor deze beslissing zijn de steeds groter wordende logistieke problemen van het bedrijf in Winneweer. De vraag naar auto-onderdelen van de webshoponderneming is dermate gestegen, dat de steeds grotere vrachtwagens van en naar het distributiecentrum in Winneweer moeten rijden. De huidige locatie is volgens de directie te slecht bereikbaar om door te gaan op deze plek.

Door het vertrek uit Winneweer verdwijnen enkele tientallen banen uit de regio. De betrokken medewerkers kunnen mee naar Ede, maar gezien de grote afstand is de verwachting dat slechts een enkeling van deze mogelijkheid gebruik zal maken. Er wordt gewerkt aan een sociaal plan.

Winparts verkoopt online auto-onderdelen aan particulieren. Het bedrijf is ooit opgezet door de gebroeders Meinard en Ari van Essen. Zij verkochten het bedrijf twee jaar geleden aan de huidige eigenaar. Op dat moment was al sprake van een succesverhaal en een aanhoudende groei. Aan dit succes lijkt de vestiging in Winneweer nu ten onder te gaan. In Winneweer liggen ruim 250.000 auto-onderdelen en er zijn steeds grotere vrachtwagens nodig om aan alle vraag te kunnen voldoen. Daar zijn het terrein en de ontsluiting niet op berekend. 

Wanneer de verhuizing precies z’n beslag gaat krijgen, is nog niet duidelijk maar het ligt voor de hand dat dit nog dit jaar gebeurt. Winparts heeft de huur van het pand in Winneweer per 31 december opgezegd.

Behalve het distributiecentrum is er ook een kantoorvestiging in de stad Groningen.
Volgens het bedrijf blijven deze banen wel behouden voor de regio.