De open dag is voor mensen die een muziekinstrument wil leren bespelen.
De open dag is voor mensen die een muziekinstrument wil leren bespelen.

Open dag muziekvereniging Koningin Wilhelmina

Algemeen

DELFZIJL - Muziekvereniging Koningin Wilhelmina uit Delfzijl-Farmsum houdt zaterdag 7 oktober een open dag voor mensen die overwegen zelf een blaas- of slagwerkinstrument te gaan spelen.

De bezoekers kunnen tijdens de open dag een scala aan instrumenten uitproberen. Er is keuze uit bijvoorbeeld saxofoon, dwarsfluit, trompet, klarinet, trom, marimba enzovoort. Er zijn muziekdocenten en leden aanwezig om uitleg te geven over de instrumenten. 

De leerlingenorkesten van de vereniging zullen verschillende optredens verzorgen. Ook worden er korte demonstraties gegeven door de docenten en leerlingen. Zo kunnen bezoekers zien en horen dat zelf muziek maken al vrij snel mogelijk is. Voor jonge kinderen zullen er verschillende activiteiten zijn en ook kan het clubgebouw bekeken worden. 

Tijdens de open dag zijn er leden aanwezig om informatie te geven over muziekles. Vanaf ongeveer 8 jaar kan worden begonnen met muziekles op het instrument van keuze. Voor jongere kinderen is er de cursus Algemeen Muzikale Vorming waar de blokfluit centraal staat.

De open dag duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Alle activiteiten vinden plaats in het clubgebouw van de vereniging aan de Molenstraat 2 in Farmsum.