Het Zeekadetkorps Delfzijl samen met de cameraploeg van de NDR.
Het Zeekadetkorps Delfzijl samen met de cameraploeg van de NDR.

Hoofdrol Zeekadetkorps Delfzijl in reportage Duitse tv-zender

Algemeen

DELFZIJL - De Duitse tv-zender NDR heeft zaterdag opnames gemaakt bij het Zeekadetkorps in Delfzijl. In de Farmsumerhaven werden beelden gemaakt voor het programma ‘Nordseereport’.

Er werd gefilmd aan boord van OS Naarden, waar een reportage werd gemaakt over het leven van de zeekadetten en hun maritieme activiteiten. Naast interviews werden opnames gemaakt van verschillende activiteiten. Zo werd door de zeekadetten een oefening man-overboord afgewerkt in samenwerking met Ubels Offshore. Daarbij werd in overlevingspakken in het water gesprongen en werden drenkelingen gered. 

Verder toonden de zeekadetten voor de camera het optuigen van zeilvletten en hoe hiermee te varen. Aan boord van de OS Naarden was de camera aanwezig bij het werk in de machinekamer, eten maken in de kombuis, het troswerpen en communiceren via portofoon. 

Het programma ‘Nordseereport’ wordt maandelijks nationaal uitgezonden op de Duitse NDR-televisie. Het gaat om maritieme verhalen en reportages rond de Noordzeekust. In een komende aflevering zal het bijvoorbeeld gaan over de westelijke oever van de Dollard en de lagere Eems en daarbij is een hoofdrol weggelegd voor het Zeekadetkorps Delfzijl. 

Het korps is een maritieme jeugdorganisatie die jongeren de kans biedt om kennis te maken met het leven op het water en hen voorbereidt op mogelijke maritieme carrières. Opleidingen worden gecombineerd met de praktijk aan  boord van zee- en binnenvaartschepen. Centraal staan het leren van essentiële vaardigheden voor het veilig opereren op zee.

Het Zeekadetkorps Delfzijl beschikt met de OS Naarden over een voormalige mijnenveger van de Koninklijke marine en heeft iedere zaterdag de korpsdag. Hoogtepunten ieder jaar vormen het zomerkamp samen met andere korpsen uit het land, weekenden met vooral de korpsen uit het noorden van het land (Harlingen, Lemmer) en maritieme evenementen in Delfzijl (Delfsail, Pinksterfeesten). Het korps speelt ook ieder jaar een belangrijke rol bij de 4 mei herdenking.

Wil je een keer wil komen kijken bij het Zeekadetkorps Delfzijl kan dit doen op zaterdagen van 10.30 tot 16.00 uur. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden via commandant@zkkdelfzijl.nl.