De heer en mevrouw Drent, samen met de familie en Ben Visser.
De heer en mevrouw Drent, samen met de familie en Ben Visser.

Delfzijlsters vieren diamanten huwelijksfeest

Algemeen

DELFZIJL - De heer en mevrouw Drent-Schuringa uit Delfzijl hebben vorige week woensdag hun 60-jarig huwelijksfeest gevierd. Burgemeester Ben Visser ging op bezoek om het diamanten paar persoonlijk te feliciteren.

Het echtpaar leerde elkaar kennen in de eerste klas van de MULO. Na hun trouwen woonden zij een tijd bij de ouders van de heer Drent in. Door de woningnood kwamen zij in 1965 naar Delfzijl, waar de heer Drent bijna 42 jaar werkzaam is geweest op het Chemie Park Delfzijl. Het paar kreeg drie kinderen en zes kleinkinderen.

Hobby’s van de heer Drent zijn fotografie en motorraces. In eerste instantie maakte hij vooral foto’s van de kinderen, die in de eigen doka werden ontwikkeld en afgedrukt. Later heeft hij zijn passie voor motorraces en fotografie gecombineerd. In 1981 maakte hij een fotokaart over de TT in Assen. In 1989 was hij voor het eerst buiten Europa actief. Van 1991 tot en met 1996 bezocht hij geregeld motor-grand prix’s overal ter wereld. Hoogtepunten waren zijn werk met en voor Freddie Spencer en Kevin Schwantz.

Mevrouw Drent had altijd de eerste zorg voor het gezin. Daarnaast ging ook zij graag naar de grand prix’s. Ze verzorgde verder de administratie en de afhandeling van de fotobestellingen voor Hero Drent Multimedia VOF.  Als hobby houdt mevrouw erg van handwerken.