Sanne Meijer (foto Otto Kalkhoven).
Sanne Meijer (foto Otto Kalkhoven).

Lezing van Sanne Meijer over ‘sterke vrouwen’ in bibliotheek Delfzijl

Algemeen

DELFZIJL - Historica en schrijfster Sanne Meijer geeft woensdagavond 29 november een lezing in de bibliotheek van Delfzijl. Ze vertelt over ‘Sterke Groninger vrouwen door de geschiedenis heen’.

Sanne Meijer (Stadskanaal, 1993) is geboren en getogen in de provincie Groningen. Haar liefde voor Groningen en voor historische verhalen hebben geleid tot haar boek ‘Vraauwlu: Groninger vrouwen in de geschiedenis’, dat ze samen met Iris van den Brand heeft geschreven. Het verscheen in 2022. In Delfzijl zal Meijer met name vertellen over de eerste feministische golf aan het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw. Ze zal deze belangrijke periode in de geschiedenis van vrouwenemancipatie belichten en verbinding maken met het boek ‘Sonny Boy’.

De lezing is onderdeel van de landelijke campagne ‘Heel Nederland Leest’, die als doel heeft gesprekken op gang te brengen en mensen met elkaar te verbinden door samen een boek te lezen. Dit jaar staat het boek ‘Sonny Boy’ van Annejet van der Zijl centraal. Dit boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de zwarte Waldemar Nods en de blanke Rika van der Lans. Het speelt in 1928. Ondanks de sociale taboes en vooroordelen van die tijd ontstaat er een diepe en onvoorwaardelijke liefde tussen  de twee.

Het boek van Annejet van der Zijl wordt gratis verspreid door de bibliotheken in Nederland. Voor het eerst kunnen ook niet-leden van de bibliotheek het geschenkboek ophalen.

De lezing van Meijer in de bibliotheek van Delfzijl begint om 19.30 uur. Aanmelding kan via de website www.biblionetgroningen.nl.