In de winkelstraten van Delfzijl zal het publiek weer volop kunnen genieten van kerstsfeer (foto DOK).
In de winkelstraten van Delfzijl zal het publiek weer volop kunnen genieten van kerstsfeer (foto DOK).

Winkeliers in Delfzijl pakken uit met ‘WinterSferen aan Zee’

Algemeen

DELFZIJL - De winkeliers in Delfzijl pakken in de decembermaand uit met ‘Wintersferen aan Zee’. Tot aan Nieuwjaar wordt een scala aan sfeervolle acties en activiteiten georganiseerd, waarmee de consument in de watten wordt gelegd.

Op 1 december gaat de bekende WinterWin-actie van start. Nieuw dit jaar is dat een volle spaarkaart ingeruild kan worden voor korting of cadeaus in zaken die dat kenbaar maken. Volle spaarkaart kunnen ook worden ingeleverd om mee te dingen naar een prijs.  De klant kan dus kiezen.

Verder zijn er plannen voor een ‘Kerstboom aan Zee’. Het is de bedoeling dat Delfzijl de meest unieke kerstboom in Groningen krijgt, op het stadsstrand en gemaakt van steigermateriaal. Als de gemeente meewerkt en een vergunning verleent, zal de boom van 16 tot 28 december een extra attractie vormen. Compleet met verlichting en een lichtshow. 

Een hoogtepunt van ‘Wintersferen aan Zee’ is het kerstkoopweekend van 16 en 17 december, met veel muziek, allerlei activiteiten en de kerstbraderie. Winkeliers zullen hun etalages inrichten in wintersferen, versierde kerstbomen voor hun pand plaatsen en een kraam inrichten voor de kerstbraderie. Dit moet de winkelstraten in Delfzijl voorzien van volop kerstsfeer.