De koopzondag in Delfzijl wordt op 9 juli gecombineerd met een vliegerfestival op het stadsstrand.
De koopzondag in Delfzijl wordt op 9 juli gecombineerd met een vliegerfestival op het stadsstrand.

Vliegerfestival en Koopzondag aan Zee in Delfzijl

Algemeen

DELFZIJL - In Delfzijl vindt op 9 juli ‘Koopzondag aan Zee’ plaats. Dit koopjesspektakel wordt gecombineerd met het ‘Vliegerfestival aan Zee’, dat dan voor de eerste keer wordt gehouden.

Een groot aantal winkels neemt deel aan deze gezellige koopzondag van het DOK, de handelsvereniging van de ondernemingen in het centrum van Delfzijl. Er is muziek en voor de jeugd zullen er straatartiesten en een springkussen zijn. De koopzondag duurt van 13.00 tot ongeveer 17.00 uur. 

Het Vliegerfestival aan Zee is op het stadsstrand en duurt van 11.00 tot 17.00 uur. De officiële opening zal om 11.00 uur worden verricht door wethouder Hans Ronde. Het is de bedoeling dat dit kleurrijke evenement in de komende jaren uitgroeit tot het grootste vliegerfestival in Noord-Nederland. Zondag 9 juli wordt begonnen met een eerste, kleinschalige editie, waarmee Delfzijl weer iets bijzonders in huis haalt. 

De locatie op het stadsstrand is zeer geschikt voor het oplaten van de vaak kunstzinnige vliegers, die hele grote formaten kunnen bereiken. Voor kinderen zal er vanaf 11.00 uur een workshop ‘Vlieger maken’ zijn op het strand. Onder deskundige begeleiding kunnen zij een ieder een vlieger maken en deze direct oplaten. Ook is er een informatiepunt over vliegers en hoe leuk het is om met een vlieger te spelen.

Een dag eerder, zaterdag 8 juli, is er ook al veel reuring in Delfzijl met Flying Summer Saturday aan Zee. Er kan dan van 13.00 tot ongeveer 17.00 uur geprofiteerd worden van vele koopjes bij de ondernemers in het centrum van Delfzijl. Ook dan is zijn er kinderactiviteiten en muziek.