Ook de Delfzielster Dweildag staat weer op het programma (foto Lex Emmens).
Ook de Delfzielster Dweildag staat weer op het programma (foto Lex Emmens).

Muziekfestival Delfzijl pakt in september groot uit

Algemeen

DELFZIJL - Na een afwezigheid van twee jaar door de pandemie vindt over drie maanden de tiende editie plaats van het Muziekfestival Delfzijl. Op zaterdag 17 en zondag 18 september zal het centrum van Delfzijl volledig in het teken staan van de blaas- en slagwerkmuziek.

Op zaterdagmiddag 17 september zal het centrum van Delfzijl worden gevuld met orkesten, ensembles en slagwerkgroepen uit de regio. Speciaal voor de tiende editie zullen een aantal verenigingen uit de oud-gemeente Delfzijl optreden met zangers en zangeressen. Zo treedt CBS uit Spijk op met zanger Erwin de Vries en In Corpore uit Wagenborgen met een stand-in van zangeres Jenny Lena. Rond half vijf zal een nieuw programma-onderdeel plaatsvinden. Dit wordt een streetparade door onder andere het centrum van Delfzijl. Diverse showkorpsen, waaronder wereldkampioenen mars en streetparade, zullen zich laten zien en horen.

Op zaterdagavond 17 september zal het Molenbergplein in Delfzijl het podium zijn van de grote muziekshow met de top van Nederland. Er is deelname van vijf showkorpsen: Kunst & Genoegen uit Leiden, Advendo uit Sneek, Adest Musica uit Sassenheim, Juliana uit Amersfoort en Takostu uit Stiens. Er zal weer een tribune worden geplaatst. Alleen voor een zitplek op de tribune is een toegangskaart nodig. De verkoop van de tribuneplaatsen start aan het eind van de zomervakantie.

Zondagmiddag 18 september staat in het teken staan van de Delfzielster Dweildag. Vele dweilorkesten uit heel Nederland zullen ‘het dak van Delfzijl blazen’ en strijden voor de prijzen. Verder is er braderie en koopzondag.
Het festival is gratis toegankelijk.