Tijdens de wedstrijden in Delfzijl komen zo'n 250 coureurs in actie (foto MC Delfcross).
Tijdens de wedstrijden in Delfzijl komen zo'n 250 coureurs in actie (foto MC Delfcross).

DMX-crosswedstrijden op circuit Delfcross in Delfzijl

Sport

DELFZIJL - Op het circuit van MC Delfcross in Delfzijl worden zondag 2 juli wedstrijden gehouden voor de DMX Noord-competitie.

Deze competitie bestaat uit tien wedstrijden die verreden worden op circuits in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Holland. De eerste twintig rijders uit het klassement kwalificeren zich voor de landelijke finale.

Er komen circa 250 coureurs naar het circuit aan de Oosterlaan in Delfzijl. Zij rijden in verschillende klassen, van de 85cc tot aan de veteranen. MC Delfcross zal aan de start verschijnen met zo’n dertig leden.

Bij de 85 cc kleine wielen treden onder anderen Liam Fial uit Ten Post en Ralf Bakker uit Norg voor MC Delfcross in het strijdpark. Beide coureurs zijn nog maar 12 jaar en doen het goed in de competitie. Na zes wedstrijden staan ze tweede en derde in het kampioenschap.

Bij de 125cc klasse komt Justin Scheltens uit Farmsum achter het start hek en bij de 250 cc Jasper de Haan uit Wagenborgen, Rodney Elema uit Farmsum, Lars Sportel uit Midwolda en Jesper Gremmer uit Midwolda. De 125 cc en de 250 cc zijn de klassen waar het hard gaat en dus is spektakel volgens de kenners verzekerd.

Verder is er een damesklasse met meer dan 30 rijdsters aan de start. Namens MC Delfcross zijn dit Celine Elema uit Farmsum, Demi Vedder uit Ten Post en Hailey van der Wijk uit Hellum.

De trainingen beginnen om 9.00 uur, de wedstrijden om 11.30 uur. De toegang is gratis. Vrijwilligers van MC Delfcross zijn druk bezig met de laatste werkzaamheden om te zorgen dat alles er piekfijn bij ligt.