Namens MC Delfcross komt Jacob Dob op zijn Maico in actie.
Namens MC Delfcross komt Jacob Dob op zijn Maico in actie.

MC Delfcross organiseert Classic Motorcross

Algemeen

DELFZIJL - MC Delfcross organiseert zondag 8 mei wedstrijden voor oude motoren. Deze Classic Motorcross telt mee voor het Nederlands kampioenschap.

Op het circuit aan de Oosterlaan in Farmsum zal de derde van in totaal veertien wedstrijden voor het NK worden verreden. Voor MC Delfcross komt het trouwe lid Jacob Dob aan de start met zijn Maico. Hij komt uit in de klasse Twinshock 50+. Vorig jaar had Dob wat pech bij de start en kon hij de wedstrijd niet afmaken. Dit jaar is de rijder uit Delfzijl gebrand op eerherstel en een podiumplaats.

Er wordt gereden in de klassen Classic 50cc, Classic 60+, Classic 60-, Twinshock 50+, Twinshock 50- en Pré 90/95. Voor alle motoren geldt dat ze zo origineel mogelijk moeten zijn. Nieuw ontworpen onderdelen zijn niet toegestaan.

Wie wil genieten van prachtige motorsport of gewoon even door het rennerskwartier wil lopen om de oude motoren te bewonderen, is van harte welkom. De trainingen beginnen om 9.00 uur en de wedstrijden om 12.30 uur. De toegang is gratis.