In Delfzijl worden binnenkort weer motorcrosswedstrijden gehouden (foto MC Delfcross).
In Delfzijl worden binnenkort weer motorcrosswedstrijden gehouden (foto MC Delfcross).

Na twee jaar weer wedstrijden bij MC Delfcross

Algemeen

DELFZIJL - Na twee jaar coronapauze worden er op zondag 3 april eindelijk weer motorcrosswedstrijden met publiek verreden op het circuit van MC Delfcross in Delfzijl. Het gaat om wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap.

De vrijwilligers van MC Delfcross zijn al vele zaterdagen op de club bezig om alles netjes te maken. Alles moet er goed uitzien voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Reclameborden worden schoongemaakt, de EHBO-ruimte wordt ingericht en juryruimtes uitgesopt. Alles staat er weer spik en span bij op het circuit aan de Oosterlaan in Farmsum.

In totaal rijden op 3 april vier klassen hun ONK-wedstrijd. Dit zijn de ONK 500 cc, ONK 250 cc, Cup 500 cc en Cup 250 cc. Het ONK is hét kampioenschap waarin de getalenteerde motocrosser uit wil komen. Het kampioenschap is zo sterk dat ook buitenlandse talenten graag meestrijden. Aan de Cup (NK) Motocross doen rijders mee, die met veel plezier wedstrijden willen rijden, maar niet (meer) op het hoogste niveau actief willen zijn. Toch strijden zij wel om een Nederlands kampioenschap.

De trainingen beginnen om 9.00 uur en de wedstrijden om 11.30 uur. Meer informatie is te vinden op de website van MC Delfcross www.delfcross.nl.