In 2021 speelde Theater na de Dam de jongerenvoorstelling 'Doorheen' in Delfzijl (archieffoto).
In 2021 speelde Theater na de Dam de jongerenvoorstelling 'Doorheen' in Delfzijl (archieffoto).

Jongeren spelen op 4 mei ‘Erfenis van de stilte’ in Termunten

Algemeen

TERMUNTEN - Theater na de Dam zal na de dodenherdenking op 4 mei in Termunten het stuk ‘Erfenis van de stilte’ spelen. Hiervoor zijn de theatermakers op zoek naar jongeren die willen meedoen.

‘Erfenis van de stilte’ is een theaterproject voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar uit de gemeente Eemsdelta. Gezocht wordt naar tieners die houden van  van theater maken en geïnteresseerd in de verhalen van de Tweede Wereldoorlog. 

Samen met theatermakers Sarah van der Meere en Afra Rijkhoff gaan zij zich via meerdere repetities voorbereiden. Er vinden gesprekken plaats met ooggetuigen, interessante bronnen worden onderzocht en dit geheel wordt samengevoegd tot de voorstelling die in Termunten wordt gespeeld.

Wie mee wil doen of nog vragen heeft, kan mailen naar tnddeemsdelta@gmail.com. In het bericht moeten naam, leeftijd vermeld worden en waarom iemand mee wil doen. De repetities zijn op 21 april van 12.00 tot 16.00 uur, 1 mei van 12.00 tot 15.00 uur, 3 mei van 10.00 tot 1700 uur en 4 mei van 14.00 tot 21.00 uur.