De vrijwilligers van team Dollard bij de opgebouwde zeehondenkijkwand (foto Noorderzijlvest).
De vrijwilligers van team Dollard bij de opgebouwde zeehondenkijkwand (foto Noorderzijlvest).

Vrijwilligers van team Dollard bouwen zeehondenkijkwand op

Algemeen

TERMUNTEN - Vrijwilligers van team Dollard hebben woensdagochtend de zeehondenkijkwand op de zeedijk in Termunten bij de Punt van Reide weer opgebouwd. Tot het najaar zal de wand hier staan opgesteld.

De houten constructie met kijkgaten biedt belangstellenden gelegenheid om de zeehonden en hun pups in hun natuurlijke omgeving te spotten, zonder ze te verstoren. Van achter de wand kunnen bezoekers de zeehonden bewonderen die op het wad van de Dollard rusten en hun pups baren en grootbrengen. Het schouwspel trekt elk jaar vele bezoekers.

Op dit moment bevinden de zeehonden zich nog verder op de Dollard, maar naar verwachting zullen ze in de loop van de maand mei dichter bij de dijk komen. Het is van groot belang dat bezoekers achter de wand blijven, zodat de zeehonden niet verstoord worden in hun natuurlijke leefomgeving.

De vrijwilligers van team Dollard, onderdeel van waterschap Noorderzijlvest, bouwen de wand elk voorjaar opnieuw op. Zij zorgen in het najaar ook weer voor de verwijdering en opslag.