Afbeelding

4500 bessenstruiken uitgedeeld in Ten Boer

Algemeen

TEN BOER - Meer Bomen Nu afdeling Groningen heeft donderdag 4500 rode- en blauwebessenstruiken uitgedeeld in Ten Boer. Meer dan tachtig mensen namen het jonge plantgoed in ontvangst.

De biologische bessenstruiken zijn tussen de twee en drie jaar oud. Ze zijn afkomstig van Land van Ons in Wassenaar, waar de regeneratieve tuinderij WIJdehorst is gestart. Ze stonden in potten, maar omdat het nu de tijd is om ze in de volle grond te zetten, zijn ze uitgedeeld. 

Stichting Meer Bomen Nu heeft de struikjes overgenomen tegen kostprijs om een nieuw thuis te kunnen geven. Mensen die de struiken afnamen, betalen 50 cent per stuk ter dekking van de vervoerskosten. Alle struiken zijn inmiddels aan de man gebracht.

Stichting Meer Bomen Nu, onderdeel van milieuorganisatie Urgenda, poot elk plantseizoen honderdduizenden bomen met de hulp van duizenden vrijwilligers. Zo wordt klimaatverandering tegengegaan en de biodiversiteit vergroot.  Het plantgoed wordt verzameld door vrijwilligers die ongewenste zaailingen oogsten. Dit wordt opgeslagen en als de tijd rijp is uitgedeeld. 

Meer informatie is te vinden op www.meerbomen.nu.