Afbeelding

Omlandia gaat onderuit

Sport

TEN BOER - Omlandia heeft zaterdag op eigen veld terecht met 1-2 verloren van Groen Geel.

Trainer Simon Schuil moest improviseren om een basiselftal in elkaar te sleutelen en al na twintig seconden moest doelman Harmsma zijn eerste knappe redding verrichten. Er zouden er meer volgen. Na 12 minuten kwam Omlandia op voorsprong door een treffer van Robbert Veldman. Daarna ontwikkelde zich een leuke, open wedstrijd met kansen over en weer.

Na de openingstreffer gingen de gasten beter voetballen en Omlandia kreeg kansen in de omschakeling. Beide keepers konden zich onderscheiden. Voor de thuisclub trof Jeremy van Coevorden de doelpaal en hetzelfde gebeurde door Quinten.

Bij rust stond het nog steeds 1-0 in het voordeel van de thuisploeg en dat bleef in het tweede bedrijf ook lang zo. Er waren kansen voor Groen Geel, maar Omlandia-sluitpost Devon Harmsma toonde keer op keer zijn klasse. Hij moest echter het hoofd buigen toen een inzet via de binnenkant va de paal de 1-1 betekende en vijf minuten later viel ook nog de 1-2.

Zaterdag sluiten de Ten Boersters het seizoen af met een uitduel bij Grijpskerk.