Jurelly Torbed gaat namens DVC Appingedam voor de bal.

Onverwacht puntverlies DVC Appingedam tegen De Fivel

Sport

APPINGEDAM - In het thuisduel tegen het lager geklasseerde De Fivel is DVC Appingedam zaterdagmiddag niet verder gekomen dan een remise. Daarmee lieten de Damsters in de strijd om de prijzen twee belangrijke punten liggen. Het werd uiteindelijk 1-1.

De wedstrijd kende voor DVC Appingedam een goede start, want al binnen twee minuten kon de 1-0 worden genoteerd. Uit een voorzet, vanaf de linkerkant door Jurelly Torbed, was het Jeroen van Hunnik die volledig vrijstaand Ruud Kuizenga kansloos liet. Deze 38-jarige doelman stopte enige jaren geleden, maar is weer van stal gehaald om Sander Steenbergen te vervangen, die voor stage naar Zuid-Afrika vertrekt.

Na de openingstreffer was het een tijdlang gebeurd met de thuisclub en was het De Fivel dat het spel dicteerde. Er konden drie hoekschoppen binnen vijf minuten genoteerd worden. Mark Kramers had een knappe actie langs de zijlijn, die gevolgd werd door een voorzet die nog maar net door de Damster verdediging onschadelijk kon worden gemaakt.

Twee vroege gele kaarten na een partijtje vrij worstelen tussen Arjan de Vries en Jurelly Torbed, werden gevolgd door een bal van uitblinker Eirik Eide op de binnenkant van de paal, waarna het leer en in handen van DVC-doelman Olaf Kiewiet eindigde. Ook werd een treffer van De Fivel afgekeurd wegens voorafgaand hand van Corné Bos.

Gelijkmaker

De gelijkmaker kwam tot stand na een handsbal Kevin Kamminga binnen de Damster zestien. De bal ging op de elfmeterstip en vanaf die plek schoot De Fivel-aanvoerder Emiel Bos de dik verdiende gelijkmaker binnen.

Ronald Hund, die in het eerste bedrijf achter de spitsen speelde, werd in de rust vervangen door Ole Horsten. Na de thee was het de thuisploeg die het heft in handen kon nemen. Bij De Fivel namen de krachten duidelijk af. De verzuring sloeg toe. Men had na de winterstop nog maar drie keer kunnen trainen en geen oefenwedstrijd gespeeld. De hele reservebank moest worden aangesproken en de gasten wisten geen kansen meer te scheppen. De thuisploeg deed dat wel.

Een inzet van Bas Groenewold ging via het hoofd van een Riepster maar net naast het doel en Nick Veentjer vond, op twee meter van het doel, doelman Kuizenga op zijn weg. De ingevallen Job Groenewold trof de doelpaal. Intussen was Jurelly Torbed aan een rode kaart ontsnapt nadat hij, buiten het zicht van arbiter Meijer, Rindert Havinga tegen de grond had geslagen.

Mede dankzij doelman Kuizenga hield De Fivel de 1-1 vast. Dit tot tevredenheid van het interim trainersduo, Nik Poortinga en Elle Smit, die na het vertrek van Wilhem van der Wiel voor de rest van het seizoen bij De Fivel de honneurs waarnemen. Minder tevreden was DVC-trainer Duurt Dijkman. ,,We hebben heel teleurstellend twee belangrijke punten laten liggen, ondanks de vroege voorsprong. Dat kwam door het slechte spel in de eerste helft. Het was allemaal te gehaast, te laat en te kort.”

Zaterdag moet DVC Appingedam op bezoek bij Corenos, dat op de ranglijst maar net boven de degradatiezone staat.