Afbeelding

Ruime zege voor Holwierde: 0-6

GRONINGEN - Holwierde heeft een ruime 0-6 zege geboekt in de uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde Amicitia VMC. Daarmee neemt de ploeg van trainer Danny Schudde de koppositie op de ranglijst van de vierde klasse C over met twee punten voorsprong op Mamio.

Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Holwierders op voorsprong. Uit een hoekschop kopte Peter Bouwsema op de doellat en via Gijs Geurtsen was het Tim Visscher die vervolgens de openingstreffer scoorde. Daarvoor waren er al kansen geweest voor Mike Kraan en Gijs Geurtsen.

Halverwege de eerste helft was het een speler van de thuisploeg die in een poging tot uitverdedigen in het eigen doel schoot. Tien minuten later viel de 0-3 toen Tim Visscher zijn tweede treffer van de middag, na een voorzet van Gijs Geurtsen, op het scorebord schoot.

Weer ruim een minuut later werd Robbie ten Hove met een steekbal bediend door Koen Tuil en de rappe Holwierder zorgde voor de 0-4. In de extra tijd van de eerste helft werd het kwintet volgemaakt. Uit een hoekschop van Peter Bouwsema trof Thijs Sonneveld de lat, waarna Gijs Geurtsen er als de kippen bij was voor de 0-5.

In het tweede bedrijf leek Holwierde het welletjes te vinden en gaf het zelfs wat kansen weg aan Amicita zonder dat dit schade opleverde. Met nog een kwartier te gaan bepaalde Gijs Geurtsen na een knappe individuele actie de eindstand op 0-6.

Holwierde-oefenmeester Danny Schudde toonde zich na afloop tevreden over het spel van zijn ploeg, met name voor rust. ,,Dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijd, thuis tegen HS ’88”, aldus de trainer.