Het kampioensteam van DVC Appingedam 1.

Vrouwen DVC Appingedam 1 grijpen titel

APPINGEDAM - De meiden en vrouwen van DVC Appingedam 1 zijn zaterdag kampioen geworden. Met 46 punten uit 17 wedstrijden is de titel en promotie naar de derde klasse een feit.

Het was zaterdag nog even spannend of de wedstrijd tegen HFC ‘15 gespeeld kon worden. De club uit Hoogkerk kampt met een spelerstekort, uiteindelijk lukte het tocht om met een team richting Appingedam te komen. Ook de supporters waren in groten getale aanwezig, ondanks het slechte weer.

Binnen een kwartier wist Jose de Jonge de 1-0 op het scorebord te krijgen. Ook de tweede goal nam zij voor haar rekening uit een penalty. Met deze 2-0 voorsprong gingen de meiden de rust in. Anne Stokkingreef scoorde halverwege de tweede helft uit de rebound en tekende voor de 3-0. De laatste goal was een bijzonder fraaie indraaier van Esther van Delden. In de laatste minuten werd nog een doelpunt weggegeven waardoor de eindstand 4-1 werd.

Na het laatste fluitsignaal was het feest met champagne, een kampioensschaal, een rit door Appingedam, vuurwerk en een mooi kampioensshirt mogelijk gemaakt door de sponsor Fysiotherapie Appingedam en Hypotheek Expert. Tevens werd er samen gegeten. Dit werd mogelijk gemaakt door sponsor ING en er was gezelligheid tot in de late uurtjes.