Eddy Tuik, hier nog in de kleuren van Holwierde.
Eddy Tuik, hier nog in de kleuren van Holwierde.

Eddy Tuik nieuwe hoofdtrainer DVC Appingedam

Sport

APPINGEDAM - Holwierde Eddy Tuik (53) is met ingang van het seizoen 2024-2025 de nieuwe hoofdtrainer van DVC Appingedam. Hij volgt Duurt Dijkman op die aan de slag gaat bij De Heracliden.

Tuik is geen onbekende in Appingedam. Hij was gedurende negen jaar een vaste waarde bij vv Appingedam, meestal als centrale middenvelder. Appingedam speelde toen in de eerste klasse en de hoofdklasse. In die tijd speelde hij ook twee wedstrijden voor het Nederlands Amateur Elftal. In 1999 keerde hij terug naar zijn roots in Holwierde waar hij vanaf zijn vijftiende in de hoofdmacht had gespeeld. Holwierde promoveerde kort daarna naar de eerste klasse. 

Als 38-jarige beëindigde Tuik zijn actieve carrière om een jaar later terug te keren bij de hoofdmacht van Holwierde als assistent trainer. Dat bleef hij tot de club zich in 2012 terugtrok uit de standaardklasse. De hoofdsponsor had de stekker eruit getrokken en veel spelers vertrokken toen. 

Na een jaar reserveklasse was Eddy Tuik de initiator van het opnieuw starten in de standaardklasse. Als trainer bracht hij Holwierde vanaf de vijfde klasse terug naar de derde klasse. Hij bleef maar liefst negen jaar trainer bij zijn Holwierde en moest dat afsluiten met degradatie naar de vierde klasse. 

Met een onderbreking van twee jaar keert hij nu dus weer terug in het trainersvak. ,,Toen ik de vacature bij DVC zag, was ik direct enthousiast. In mijn actieve carrière heb ik veel mooie momenten beleefd op het Burgemeester Welleman-sportpark. Ik kijk er naar uit om met de huidige groep verder te bouwen aan hetgeen nu in gang is gezet”, aldus Eddy Tuik.