Holwierder Gijs Geurtsen ontwijkt een tackle van Germen Tamsma.

Nipte overwinningen voor Holwierde en DVC Appingedam

HOLWIERDE - Holwierde heeft zaterdag met 3-2 gewonnen van Corenos. DVC Appingedam boekte een 1-0 zege op De Heracliden en blijft daardoor meedoen in de strijd om nacompetitie.

Na afloop van de door Holwierde gewonnen thuiswedstrijd ging het vooral over het stempel dat scheidsrechter Johannes de Klein uit Surhuisterveen op het duel had gedrukt. Hij toverde tot achtmaal toe de gele kaart uit zijn borstzak, twee keer gevolgd door een rode. Beide voor een speler van Corenos.

Zowel Holwierde als Corenos zaten dringend om de drie punten verlegen. De thuisclub om de eerste plek op de ranglijst te heroveren en de bezoekers in het streven om nacompetitie te ontlopen.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het initiatief vooral aan Holwierde. In minuut 18 zorgde Robbie ten Hove voor de 1-0 en ruim drie minuten later was het Peter Bouwsema die, na een afgeslagen vrije trap, de score verdubbelde. Daarmee leek de toon gezet. Ook door de scheidsrechter, want die had op dat moment al drie gele kaarten uitgedeeld. Allen aan spelers van Corenos.

Er volgden nog meer mogelijkheden voor Holwierde. Intussen was Corenos nog niet gevaarlijk voor het doel van Holwierde-doelman Robbin Kuipers geweest. Dat was wel het geval in minuut veertig. Holwierdes linker verdediger Andy Lafaille verspeelde op het middenveld de bal aan Jordan Muller, die een sprint trok, naar binnen sneed en binnen de beruchte lijnen op zodanige wijze naar het kunstgras ging dat arbiter de Klein daarin een strafschop zag. Vanaf elf meter was het Muller zelf die hard de 2-1 binnen schoot.

Na de thee was er op het uur een tweede gele kaart voor Corenos-speler Joran Knot, die dus de kleedkamer kon opzoeken. Met tien man zette Corenos nog een tandje bij en Holwierde zag geen kans om het overtal uit te buiten. Ook niet toen in minuut 82 ook Marc Spriensma van Corenos met een tweede geel uit het veld moest en er negen overbleven. Sterker nog: uit een door Jordan Muller genomen vrije bal was het Sven Knot die de gelijkmaker scoorde.

Een punt leek binnen voor de bezoekers, maar in de extra tijd was het uit een onoverzichtelijke situatie voor het Corenos-doel Robbie ten Hove die met de 3-2 de volle buit voor Holwierde binnen haalde, dat door een remise van Mamio de koppositie in 4C weer over nam. Zaterdag wacht het duel tegen De Fivel in Zeerijp.

DVC Appingedam

Op eigen veld boekt DVC zaterdag een 1-0 zege tegen De Heracliden. Na een vroege treffer hadden de Damsters al vroeg de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar de kansen werden niet verzilverd. Tegen De Heracliden, dat ver inzakte, was de thuisploeg aanmerkelijk beter aan de bal. Na een goede combinatie kwamen ze na twaalf minuten op een 1-0 voorsprong. Rot Eisens had Diyar Kaya bediend die op zijn beurt Jaron Slagter in staat stelde om de bal achter  Heracliden-doelman Albert de Jonge te tikken. De bezoekers konden nauwelijks gevaar stichten, maar de gastheren weigerden om een handvol kansen te benutten.

Komende zaterdag reist DVC Appingedam naar Sauwerd voor het duel tegen SIOS.