Diyar Kaya schermt de bal namens DVC Appingedam af voor Mike Kraan.

Holwierde langs Appingedam, winst WEO, nederlaag TEO

HOLWIERDE - In Holwierde was de thuisploeg zaterdag in de derby tegen DVC Appingedam beter dan de bezoekers en werd er gewonnen met 3-0. WEO keerde met drie punten terug van het uitduel tegen Groen Geel en TEO kon het thuisspelende OKVC lang weerstaan, maar verloor uiteindelijk met 3-0.

De derby tussen de dorpsclub Holwierde en de ‘stadjers’ van DVC Appingedam leidde zaterdagmiddag tot een duidelijke zege voor de thuisclub. Holwierde heerste op het middenveld met een goed spelende Tim Visscher. Volgens DVC-trainer Duurt Dijkman was Holwierde vooral sterker in de duels.

Al in de eerste minuten viel de 1-0. Een verkeerde terugspeelbal van de gasten leidde tot een hoekschop die door Tim Visscher voor het doel werd gebracht, waar na een overstapje van Arjan Paapst Robbie ten Hove zijn inzet aanvankelijk gestopt zag door Olaf Kiewiet. Uit de rebound schoot hij toch raak.

Aan de andere kant waren er kansjes voor onder meer Nick Veentjer en Bas Groenewold, maar in minuut 41 verdubbelde Robbie ten Hove de score. Op een pass van Bram Geurtsen kwam hij alleen voor de Damster goalie en schoot de 2-0 binnen.

In het tweede bedrijf kwam DVC Appingedam wat beter in het duel en waren de gasten dichtbij de aansluitingstreffer toen een inzet van Julian Herder door Andy Lafaille van de doellijn werd gehaald. Het inbrengen van Jurelly Torbed, vorig seizoen nog spelend voor Holwierde, bracht voor de gasten ook geen soelaas en in de slotfase bepaalde Yirsan Bouman uit een vrije trap de eindstand op 3-0.

Komende zaterdag kruist Appingedam thuis de degens met Amicitia. Holwierde moet op bezoek bij De Heracliden.

WEO

WEO won de uitwedstrijd tegen Groen Geel zondagmiddag met 1-3 en dat was een verdiende zege. De ploeg van trainer Tonny Huft kwam nog wel vroeg op achterstand toen na een vrije bal voor Groen Geel een tegenstander teveel vrij werd gelaten en de 1-0 binnen kon koppen. Tien minuten later was het Wouter Slager die met een goed afstandsschot de gelijkmaker op het scorebord bracht. De 1-1 was ook de ruststand.

Halverwege de tweede helft stelden de Woldendorpers orde op zaken door te counteren waarna Jarno Oolders vanaf een meter of tien de 1-2 binnen kon schieten. Groen Geel zette alles op alles waarvan de gasten konden profiteren en op aangeven van Niels Jansen bepaalde Robert Smidt de uitslag op 1-3.

TEO

In Oldehove moest TEO zich tegen OKVC voornamelijk bezighouden met het achterin zoveel mogelijk dicht te houden. In aanvallend opzicht maakten ze weinig klaar, maar pas in het laatste kwartier slaagden de gastheren er in om het overwicht in doelpunten uit te drukken. Na een afgeslagen corner werd de bal vanaf 25 meter volley strak in de kruising geschoten. Wat even de gelijkmaker van TEO leek, stond op gespannen voet met de buitenspelregel en even later was het een vrije bal die door een OKVC’er haarfijn in het hoekje werd gelegd. Tenslotte werd het ook nog 3-0.