Afbeelding

Rugbyers Phoenix sluiten ondanks verlies positief af

Sport

HENGELO - De rugbyers van Phoenix uit Delfzijl hebben het seizoen zondag afgesloten in Hengelo tegen het combinatieteam Dragquins. Er werd verloren met 69-19 maar toch wordt met een goed gevoel teruggekeken.

Phoenix reisde gehavend af naar Hengelo, waar er niets meer op het spel stond want de positie op de ranglijst stond op voorhand vast.

Het was de thuisploeg die goed uit de startblokken kwam. Phoenix had vooral verdedigend moeite om de sterke lopers van de Dragquins af te stoppen en hierdoor keek de ploeg uit Delfzijl al snel tegen een ruime achterstand aan. Aanvallend was het zeker niet gek wat men liet zien. Vooral de jonge spelers aan de zijde van Phoenix speelden een goede wedstrijd, maar dit was te weinig om echt een verschil te maken.

In de tweede helft wist Phoenix toch meer terug te doen. Enkele goede aanvallen werden beloond met mooie tries, maar een overwinning zat er zeker niet in. Vooral Stan Doornbos weer een zeer sterke wedstrijd met goed werk in de scrum en sterke loopacties. 

De Dragquins wonnen uiteindelijk met 69 – 19 en eindigen op een vijfde plek op de ranglijst. Phoenix is negende geworden, maar ziet ondanks die lage positie toch lichtpuntjes. Jonge spelers hebben een goede groei doorgemaakt en wederom laten zien dat er genoeg rugbytalent is in de regio. De smalle selectie blijft echter een probleem.