Afbeelding

Phoenix kan het één helft bijbenen

DWINGELOO - De rugbyers van Phoenix uit Delfzijl hebben zondag met 94-14 verloren van koploper Dwingeloo. De Havenkanters konden de kampioenskandidaat alleen voor de rust bijbenen.

Phoenix begon goed aan de wedstrijd. Aanval op aanval werd goed opgezet en de thuisploeg werd steeds verder teruggedrongen. Goed samenspel tussen de voorwaartsen en de snelle mannen in de lijn bracht Phoenix tot op één meter van de try-lijn. Echter wist Dwingeloo plotseling het balbezit over te nemen en met een snelle uitbraak de eerste try van de middag te scoren. Dwingeloo zou de eerste helft de overhand houden maar ver zou men niet uitlopen. Phoenix scoorde twee tries, waarvan één door de goed spelende Stan Doornbos, en bleef in het kielzog van de thuisploeg.

Helaas kon de ploeg uit Delfzijl het best aardige spel niet volhouden. Door personele problemen en een gele kaart speelden de Delfzijlsters lange tijd in ondertal en dat gaf Dwingeloo de ruimte die ze nodig hadden. Naarmate het einde van de wedstrijd naderde, was de geest wel uit de fles bij de Delfzijlsters en wist Dwingeloo uit te lopen naar uiteindelijk 94-14.

Voor Phoenix staat komende zondag de laatste thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is dan de nummer drie van de competitie, Greate Pier uit Leeuwarden. Wederom een pittige opgave voor de Delfzijlsters. Eerder dit seizoen werd van deze ploeg met ruime cijfers verloren.