Ook in deze wedstrijd werden er weer pittige duels uitgevochten (foto Phoenix).
Ook in deze wedstrijd werden er weer pittige duels uitgevochten (foto Phoenix).

Phoenix gaat hard onderuit in Zwolle: 64-12

Sport

ZWOLLE - De rugbyers van Phoenix uit Delfzijl hebben zondag in en tegen Zwolle verloren met 64-12. Door dit resultaat wacht een spannende ontknoping van de competitie waarbij, gezien het zware programma, lijfsbehoud nog lang niet zeker is. 

Zwolle had vanaf het beginsignaal een overwicht, maar Phoenix verdedigde hard en goed. De wedstrijd speelde zich veel af rond de middenlijn en op de helft van Phoenix, maar toch duurde het tot halverwege het eerste bedrijf voordat Zwolle het verschil wist te maken. Het waren de sterkere lopers van de thuisploeg die het verschil maaktne. Bij Phoenix leek het verdedigend een korte periode niet te kloppen en Zwolle maakte hier gretig gebruik van door een drietal snelle tries te scoren. 

Enkele goede aanvallen van Phoenix leken hierna mooie scores op te leveren, alleen kwam de ploeg uit Delfzijl steeds enkele meters te kort.

In het vervolg van de wedstrijd bleef het spelbeeld onveranderd. De thuisploeg bleek over meer kwaliteit en een betere organisatie te beschikken, waardoor het verschil langzaam maar zeker groter werd. Toch was de slotfase opeens voor de ploeg uit Delfzijl. Phoenix wist de eer te redden door twee mooie tries te scoren, maar dit was vooral voor de eer en de statistieken. 

Met een 64-12 nederlaag keerden de Delfzijlsters terug. Men zal zich deze week moeten klaarmaken voor het komende weekend als de zeer belangrijke uitwedstrijd tegen RC Wageningen op het programma staat. Deze ploeg wist Phoenix thuis met moeite te verslaan.