Phoenix lijkt ook in dit duel aan het langste eind te trekken.

Rugbyers Phoenix doen goede zaken in strijd om lijfsbehoud

DELFZIJL - De rugbyers van Phoenix uit Delfzijl hebben zondag de thuiswedstrijd tegen een combinatieteam uit Havelte en Emmen gewonnen met 31-7. De zege is belangrijk is de strijd om lijfsbehoud in de derde klasse Noord-Oost.

Het combinatieteam uit Drenthe wist Phoenix vanaf het eerst fluitsignaal onder druk te zetten. Tot scores leidde dit echter niet. De Delfzijlsters wisten de aanvallen steeds onschadelijk te maken door op tijd goed samen te werken. Langzaam maar zeker werd het initiatief over genomen. Goed scrumwerk van de voorwaartsen gaf de snelle mannen in de lijn gelegenheid om in de aanval te gaan. Er ontstond een overtalsituatie en dat werd direct afgestraft met de eerste try van de middag.

Phoenix gaf vervolgens verdedigend niks weg en kon voor rust verder uitlopen. Twee goede tries van Merijn Brouwer gaven Phoenix lucht en met een 17 – 0 tussenstand gingen beide teams de rust in.

Na de hervatting ging Phoenix onverdroten door. De defensie stond opnieuw goed en met nog twee tries extra werd de wedstrijd beslist. De gasten uit Drenthe deden in de slotfase nog wel wat terug met een meer dan verdiende try, maar de overwinning voor de thuisploeg kwam niet meer in gevaar: 31-7.

Voor Phoenix staat komend weekend een cruciale uitwedstrijd op het programma. Tegenstander is dan de nummer laatst RC Zwolle 2. De eerdere ontmoeting tussen beide teams werd ruim gewonnen door Phoenix.  Zwolle heeft echter haar eerste team uit de eerste klasse teruggetrokken en het afgelopen weekend werd zomaar gewonnen van de nummer drie op de ranglijst. De tegenstander lijkt dus een stuk sterker geworden dan bij de eerste ontmoeting.