De aanvalslinie van Phoenix op zoek naar een gaatje.
De aanvalslinie van Phoenix op zoek naar een gaatje.

Rugbyers Phoenix onderuit tegen koploper: 19-24

Sport

DWINGELOO - De rugbyers van Phoenix uit Delfzijl hebben zondag verloren van koploper Dwingeloo. Op eigen veld werd met 19-24 verloren. Phoenix ging strijdend ten onder.

Tot aan het treffen in Delfzijl had Dwingeloo al zijn wedstrijden met duidelijke cijfers gewonnen en het was voor iedereen de vraag hoe Phoenix zich zou houden ten opzichte van deze goede en ervaren ploeg.

In de beginfase van de wedstrijd was het van beide kanten aftasten. Toch was het Dwingeloo dat iets beter aan de wedstrijd begon. Of het te maken had met het teamuitje van Phoenix de avond voor de wedstrijd is niet zeker, maar de thuisploeg maakte veel kleine fouten. Dwingeloo wist Phoenix met name te verrassen over de korte kant. Hier werden enkele tackles gemist en na 15 minuten spelen nam Dwingeloo terecht de leiding. Deze 0-7 voorsprong bleef lange tijd staan, totdat het opeens Merijn Brouwer was die vanuit een ruck de bal oppakte en met een keurige try beide ploegen op gelijke hoogte bracht.

Vlak voor rust zou Dwingeloo toch weer verdiend de leiding nemen. Er werd in de defensie van de thuisploeg niet snel doorgeschoven en de ervaren ploeg uit Dwingeloo wist een overtalsituatie op de zijkant goed uit te spelen. Met een 7 – 12 tussenstand gingen beide ploegen de rust in.

Na de rust leek Phoenix een kleine inzinking te hebben. Binnen vijf minuten wist Dwingeloo een try te scoren en even later werd er ook nog een penalty raak geschoten. Hierdoor keek Phoenix opeens tegen een 7 – 24 achterstand aan. Wakkergeschud volgde de beste fase van Phoenix. Halverwege de tweede helft bracht een try van Lex Ronde de spanning terug in de wedstrijd. Met een verschil van tien punten gingen beide ploegen de slotfase van de wedstrijd in. In de laatste tien minuten volgde er een heuse belegering van de defensie van Dwingeloo. De voorwaartsen konden de laatste meters niet overbruggen en dus zette fly- half Christiaan Buist met een lange pass de tweede center van Phoenix aan het werk, die met een sterke loopactie zijn directe tegenstander passeerde en over de try lijn dook. Het bleek te weinig en te laat. In de slotminuten wist Phoenix niet meer te scoren en met 19-24 ging de uitslag verloren.

Door dit verlies moet Phoenix afstand doen van de tweede plaats. Met één competitiepunt meer staat nu Greate Pier uit Leeuwarden op de tweede plaats achter koploper RC Dwingeloo. Greate Pier is komend weekend in Leeuwarden de tegenstander van Phoenix.