Phoenix trekt weer eens ten aanval.
Phoenix trekt weer eens ten aanval.

Rugbyers Phoenix winnen Groninger derby: 47-0

Sport

DELFZIJL - Lijstaanvoerder DRC Phoenix heeft zondag de thuiswedstrijd tegen RC Groningen 3 op overtuigende wijze gewonnen. De rugbyers uit Delfzijl boekten een hele duidelijke 47-0 zege.

De stadjers, voor aanvang de nummer vijf op de ranglijst, waren op volle oorlogssterkte afgereisd naar Delfzijl. Bij de thuisploeg daarentegen was een aantal spelers niet inzetbaar om verschillende redenen.

De beginfase, met veel technische fouten over en weer, was voor het team van RC Groningen. De gasten drukten Phoenix lange tijd diep in het 22 meter gebied. Het waren de voorwaartsen van Phoenix die door goed scrum- en line-out-werk lucht verschaften.

Langzaam maar zeker nam Phoenix het initiatief over. Goede combinaties waarbij de voorwaartsen en de snelle mannen in de lijn elkaar afwisselden, bleken voor de stadjers moeilijk af te stoppen. Bij de rust had Phoenix door drie tries en een conversie een ruime 17-0 voorsprong.

In de tweede helft probeerde de ploeg uit Groningen met vers bloed Phoenix moe te spelen. Ook tactisch begonnen de stadjers het speelveld meer open te trekken door veelvuldig te kicken. Dit had echter niet het gewenste resultaat. Phoenix wist stand te houden en geen enkele score tegen te krijgen. 

Aanvallend bleef de thuisploeg goede dingen doen waardoor het verschil op het scorebord steeds groter werd. Dit verschil had nog een stuk groter kunnen zijn, ware het niet dat door vermoeidheid diverse scoringskansen verloren gingen. Uiteindelijk werd de Groninger derby een 47-0 overwinning voor de ploeg uit Delfzijl.

Zondag 26 maart staat een pittige thuiswedstrijd op de planning. Tegenstander is dan RC Sneek, dat dit weekend ook met duidelijke cijfers wist te winnen en vanaf plek twee de jacht heeft ingezet op Phoenix.