Afbeelding

Phoenix doet zichzelf tekort bij GSRC

Sport

GRONINGEN - De rugbyers van Phoenix uit Delfzijl hebben zichzelf zondag tekort gedaan in de uitwedstrijd GSRC, de Groninger studenten. Op sportpark Corpus den Hoorn werd met 69-12 verloren en dat is een geflatteerde uitslag. 

GSRC is bezig aan een uitstekend seizoen. De studenten staan stevig op de tweede plaats. Voor het team van Phoenix is de situatie omgekeerd. Het team staat 9e en zal na de competitie nog een promotie- degradatiewedstrijd moeten spelen voor lijfsbehoud.

In de beginfase van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat het team van GSRC over technisch vaardige spelers beschikt en Phoenix had af en toe moeite om het hoge tempo bij te benen. Toch was de ploeg uit Delfzijl deze keer aardig bij de les. De verdediging stond goed en de studenten hadden moeite met het fysieke spel van Phoenix. Ook bleek Phoenix in de eerste helft veel sterker in de scrum. Meerdere keren werden de studenten op een hoop gedrukt en dit leverde meerdere penalty’s op. Toch zou de goede beginfase teniet worden gedaan door een onnodige rode kaart aan de kant van Phoenix. Hierdoor moest Phoenix meer dan driekwart van de wedstrijd verder met een speler minder op het veld. Dit gaf de studenten de extra ruimte en hier wisten ze goed gebruik van te maken. Langzaam maar zeker scoorden GSRC try op try waardoor bij rust Phoenix op een 28 – 0 achterstand stond.

Ondanks de ruime achterstand deed Phoenix in het begin van de tweede toch uit het niets wat terug. Twee tries van Lex Ronde gaven een wat beter beeld van de wedstrijd. Phoenix kreeg ondanks het ondertal toch enkele mogelijkheden maar wist niet door te drukken. Aan de opleving kon geen vervolg gegeven worden. Het spelen met een speler minder bleek veel kracht te kosten en GSRC wist het krachtsverschil op het veld tot uiting te brengen op het scorebord. DRC Phoenix verloor uiteindelijk met 69 – 12 en zal het komend weekend de laatste competitiewedstrijd van het seizoen spelen. Dan staat de uitwedstrijd in Oldenzaal op het programma, maar de uitslag zal niet van invloed zijn op de ranglijst.