Een hoogstandje bij het duel tussen Phoenix en Greate Pier.
Een hoogstandje bij het duel tussen Phoenix en Greate Pier.

Phoenix en Greate Pier in evenwicht

Sport

DELFZIJL - De rugbyers van DRC Phoenix hebben zondag op eigen veld gelijk gespeeld tegen RC Greate Pier uit Leeuwarden. Het werd 12-12, nadat de Delfzijlsters bij de rust met 12-0 aan de leiding gingen.

Op een loodzwaar veld en met een straffe koude wind begonnen beide ploegen aan een boeiend gevecht. Vooral de defensies van beide teams hadden de zaken goed op orde. Zowel Greate Pier als Phoenix lieten leuk rugby zien, maar ook bikkelharde tackles. 

Het was uiteindelijk Phoenix dat de leiding nam. Een sterke loopactie van de eerste centre van Phoenix was voor de verdediging van Greate Pier niet af te stoppen en doordat de conversie ook raak getrapt werd, nam Phoenix brutaal de leiding. Daar bleef het niet bij, want diep in de eerste helft werd door de snelle mannen in de lijn een overtalsituatie keurig uitgespeeld. Met een 12 – 0 tussenstand gingen beide teams de rust in.

De tweede helft zette Greate Pier de achtervolging in. Phoenix wist nog maar sporadisch uit te breken en begon meer fouten te maken. De thuisploeg zette alles op alles, maar ging daarmee ook enkele malen over de schreef waardoor men verschillende periodes in ondertal moest spelen vanwege gele kaarten. Dit gaf Greate Pier net de ruimte die de gasten nodig waren. Met twee goede tries werd de stand op 12 - 12 gebracht en daar bleef het bij.

Door dit gelijke spel en de uitslagen op de andere velden kan Phoenix niet meer rechtstreeks degraderen, maar zal de ploeg uit Delfzijl hoogstwaarschijnlijk promotie-degradatie wedstrijden moeten spelen om degradatie te voorkomen. 

Voor Phoenix staan er nu eerst twee weekenden rust op het programma. Zondag 14 april staat de uitwedstrijd tegen de nummer twee op het programma, de Groninger studenten.