Afbeelding

Gehavend Phoenix verliest ruim in Leeuwarden

LEEUWARDEN - De rugbyers van Phoenix uit Delfzijl hebben zondag een pak slaag gekregen in Leeuwarden. Bij RC Greate Pier werd het 48-0. Een gehavend Phoenix kon geen vuist maken tegen de goed draaiende ploeg uit Leeuwarden.

Mede door de zware thuiswedstrijd een week eerder miste DRC Phoenix enkele ervaren spelers. Het was bij aanvang van de wedstrijd al duidelijk dat het een moeilijke middag zou gaan worden omdat bij Greate Pier dit seizoen weer een aantal leuke spelers zijn komen aanwaaien. Zij zijn gaan studeren in Leeuwarden.

De eerste helft zou de strijd vooral rond de middenlijn plaats vinden. Beide ploegen wisten elkaar goed in evenwicht te houden en ook de jonge spelers in de lijn van Phoenix deden hun werk meer dan naar behoren. Het was toch de thuisploeg die enkele malen de defensie van de ploeg uit Delfzijl wist te doorbreken en afstand kon nemen. Met een 17 – 0 tussenstand gingen beide ploegen uiteindelijk de rust in.

Na de korte rust ging Phoenix op jacht naar de aansluiting. Men wist enkele malen heel dicht bij de try-lijn van Greate Pier te komen, echter hier bleef het bij. Het ontbrak aan goede opvolging om de mogelijkheden af te maken en hierdoor bleef DRC Phoenix zonder score.

In de slotfase Greate Pier de wedstrijd naar zich toe en liep de thuisploeg verder uit. Goed uitgespeelde aanvallen van de snelle mannen in de lijn waren te veel voor de moegestreden defensie van Phoenix. Met uiteindelijk een eindstand van 48 – 0 kon Phoenix zonder competitiepunten weer huiswaarts keren.

Komend weekend heeft de ploeg uit Delfzijl een weekend rust. Zondag 10 december staat de volgende wedstrijd op het programma, een uitwedstrijd tegen de Groninger Studenten die dit weekend verrassend wonnen van koploper Dwingeloo.